Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ - ΑΠΛΑ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΕ ΤΟ


Στοιχείο: Νερό
Ποιότητα: Παρορμητική 
Θηλυκό - Αρνητικό - Εσωστρεφή
Κυβερνήτης: Σελήνη
Αντιπροσωπευτική φράση: Εγώ νιώθω
Σημείο σώματος: Στομάχι
Ευνοϊκή μέρα: Δευτέρα
Τυχερή πέτρα: Σεληνόλιθος
Χρώμα: Λευκό
Ταιριάζει με: Σκορπιό - Ιχθύ - Παρθένο

Γενικά χαρακτηριστικά:
Η φυσιογνωμία ενός Καρκίνου είναι αξιαγάπητη, το πρόσωπό του στρογγυλό, τα φρύδια του υψωμένα και ημικυκλικά, σα να είναι περίεργος ή ερωτηματικός. Μπορεί να έχει μύτη μικρή σαν ράμφος ή μυτερή. Τα μάτια του μεγάλα και φωτεινά, το δέρμα του χλωμό, και μερικές φορές εμφανίζεται διπλοσάγονο.
Οι γυναίκες έχουν φαρδύ σκελετό, ιδιαίτερα στο μέρος της λεκάνης και πλούσιο στήθος να προεξέχει.
Το σώμα του μικροκαμωμένο, τα χέρια και τα πόδια συνήθως είναι μικρά, τα πόδια μπορεί να είναι λίγο στραβά. Συνήθως είναι μέτριου αναστήματος, μάλλον περισσότερο προς το κοντό και έχει μια φωνή λεπτή, πάντα φιλική και χαμηλών τόνων.

Θετικά χαρακτηριστικά:
Ο Καρκίνος έχει μια αντιφατική φύση. Από τη μια ανήκει στα παρορμητικά ζώδια και από την άλλη στα παθητικά ενδοσκοπικά. Αυτό το γεγονός του προκαλεί προβλήματα στην αισθηματική του ζωή και με τον ίδιο του τον εαυτό. Ο καρκίνος είναι άτομο που κυρίως παραμένει σιωπηλό και όλα τα βιώματα του τα περνά μέσα στον ψυχισμό του.
Ο Καρκίνος κυριολεκτικά «έλκεται» και «έλκει». Αλλά γενικά δεν επιθυμεί να φαίνεται, και προτιμά να κλείνεται στο καβούκι του. Αφομοιώνει εντυπώσεις του εξωτερικού κόσμου μέσω των αισθήσεων και για αυτό έχει μεγάλη ανάγκη από συναισθηματικές βαθιές χαραγμένες εμπειρίες, χάδια και κανακέματα.
Η οικογένεια και η συντροφικότητα είναι εξαιρετικά σημαντικά για αυτόν. Ο εσωτερικός κόσμος ενός καρκίνου είναι δύσκολο να αποδοθεί με λέξεις. Αποκαλύπτεται σαν μεγάλη φαντασία, αισθαντικότητα και αγάπη. Εξαιτίας της υπερευαισθησίας του ερμηνεύει συχνά εσφαλμένα ότι γίνεται και λέγεται στο περιβάλλον. Παρουσιάζει έντονη κτητικότητα σε σχέση με τους συγγενείς και τα παιδία.

Αρνητικά χαρακτηριστικά:
Όσο γενναιόδωρος στα συναισθήματά του είναι ο Καρκίνος τόσο σκληρός και ψυχρός μπορεί να γίνει. Έχει μια αστάθεια στην ψυχολογία και στη διάθεσή του.
Γκρινιάζει αρκετά, είναι πολύ ανασφαλής και ζητά συνεχώς την επιβεβαίωση.

Επαγγελματικά χαρακτηριστικά:
Ο Καρκίνος έχει μια επαγγελματική συνείδηση ριζικά διαφορετική από αυτή του Διδύμου. Σε μικρή ηλικία περνάει διάφορες διακυμάνσεις μέχρι να καταλήξει στο τι ακριβώς θέλει να κάνει επαγγελματικά, αλλά όταν αποφασίσει ότι κάτι του ταιριάζει,αφοσιώνεται ολοκληρωτικά και σταθεροποιείται.
Είναι πολύ σημαντικό γι αυτόν να κάνει κάτι που τον αντιπροσωπεύει. Θεωρεί εξίσου σημαντικές τις συνεργασίες του, γιατί η ανάγκη του να τον αποδέχονται στο χώρο που κινείται είναι μεγάλη. Σπάνια η τύχη θα τον ευνοήσει και οτιδήποτε τύχει να κερδίσει, αυτό θα οφείλεται μόνο στην υπομονετική και καρτερική εργασία του.
Επιχειρηματίας, νοσοκόμος, εστιάτορας, ξενοδόχος, ναυπηγός, νηπιαγωγός, οικογενειακός σύμβουλος, ναυτικός, αντικαίρ, ιστορικός είναι μερικά από τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν.

Σχέσεις:
Στις διαπροσωπικές του σχέσεις είναι πολύ ευαίσθητος, δίνεται ολοκληρωτικά και αγαπάει πολύ βαθιά και αληθινά. Είναι πιστός και ιδιαίτερα περιποιητικός ως σύντροφος, αλλά πληγώνεται πολύ εύκολα συνήθως όταν νιώθει ότι τον παραμελούν.
Αν και συχνά αποστρέφεται την έννοια του γάμου, είναι ένα μοιραίο γεγονός για τη ζωή του, και συνήθως έχει πολλά να αποκομίσει. Αγαπάει τα παιδιά και όταν αποκτήσει δικά του, βρίσκεται σε μία διαρκή και αδικαιολόγητη ανησυχία και άγχος γι αυτά.

Υγεία:
Ο Καρκίνος ανήκει στα αρνητικά ζώδια γι αυτό και έχει χαμηλά επίπεδα ζωτικότητας. Όταν υποφέρει από κάποια αρρώστια, έχει ανάγκη από άτομα γύρω του να τον φροντίζουν.
Ιδιαίτερα σημαντικό για έναν Καρκίνο είναι η διατήρηση της ψυχικής του ηρεμίας και ασφάλειας, ενώ ένα ήρεμο περιβάλλον που θα αισθάνεται οικεία είναι ότι πρέπει γι αυτόν.

Διάσημοι Καρκίνοι:
Ιούλιος Καίσαρας, 'Eρνεστ Χέμινγουέι, Νέλσον Μαντέλα, Πριγκίπισσα Νταιάνα, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Τομ Κρουζ, Χάρισον Φορντ, Μεριλ Στριπτ, Μάικ Τάισον, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δέσποινα Βανδή, Ρένια Λουιζίδου, Γιάννης Βούρος, Στάθης Ψάλτης.



ΠΗΓΗ:  www.neo.gr, youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου